Cikkszám: eden.10
Lágy zabpehely 500g
A zabpehely remek kalcium forrás, valamint jelentős mennyiségben tartalmaz B1- vitamint, B2-, B3-, B6- és K-vitamin tartalma miatt is ajánlott a fogyasztása. Jó forrása az E-vitaminnak, de gazdag cink-, szelén-, réz-, vas-, mangán- és magnéziumforrás is. Kitűnő rostforrás, jó hatással van a koleszterinszintre és az emésztésre egyaránt. A rosttartalomnak köszönhetően a keményítők és egyéb szénhidrátok emésztését késlelteti, lassítja, így nem kell hirtelen inzulin ingadozástól tartanunk. Zsírszegény étel, ugyanakkor magas a fehérjetartalma, különösen növényi viszonylatban nézve. Teltségérzetet okoz, így kevésbé érezhetjük, hogy nassolni kellene, emiatt különösen reggel ajánlott a fogyasztása.
Mitől lágy a Lágy Zabpehely?
A vékonyabb pehelyméretnek köszönhetően gyorsabban főzhető, vagy a legegyszerűbben elkészítve,áztatható.
Felhasználási javaslat:
A valódi kásaszerű állagot az egy-két perces főzés adja meg. Kihűlés után a hűtőben eláll több napig. Elfogyasztás előtt keverjük bele az egyéb komponenseket pl. gyümölcsöket.
Elkészítési javaslat: Egy csésze zabhoz 2 csésze vizet/tejet adunk, 3-5 percig főzzük,ízlés szerint édesíthetjük. Müzlikhez is kiválóan használható.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1487 kJ/355 kcal
Szénhidrát: 65,5 g
-cukor: 3,3g
Zsír: 6 g
Fehérje: 12,7 g
Rost: 9,8 g
Só: <0,1 g="" p="">
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Kategóriák: Gabonák, hüvelyesek, Vegán Címkék: anyagcsere, ásványi anyagok, diéta, édesség, egészség, egészséges, emésztés, fehérje, fehérjetartalom, fitnesz, fogyókúra, főzés, lágy, laktató, mild, nyomelemek, oat, oatflakes, reggeli, rodt, rostforrás, rostok, sokoldalú, sütemény, sütés, teltségérzet, testépítés, turmix, vitaminok, zab, zabkása, zabpehely, zsírszegény
Legyen Ön az első hozzászóló!